Scroll Top
ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
εξετάσεις ωρλ
  • Στροβοσκοπικός έλεγχος φωνητικών χορδών

Η απλή εξέταση του λάρυγγα και των φωνητικών χορδών γίνεται με την ενδοσκόπηση. Με αυτό τον τρόπο βλέπουμε τις περισσότερες ανατομικές ανωμαλίες της περιοχής. Δυστυχώς όμως λειτουργικές δυσφωνίες και περιορισμοί της φωνής δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθούν με αυτό τον τρόπο. Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει η βιντεο-στροβοσκόπηση. Με ειδική κάμερα και φωτισμό βλέπουμε την λειτουργία των φωνητικών χορδών σε αργή κίνηση σε διάφορα τονικά ύψη. Ετσι παρατηρούμε τυχόν διαταραχές στο φωνητικό κύμα, θέτουμε τη διάγνωση και εφαρμόζουμε εξειδικευμένο πρόγραμμα παρέμβασης με την βοήθεια ειδικού λογοπαθολόγου. Η εξέταση αποθηκεύεται σε ηλεκτρονική μορφή και έτσι ανα πάσα στιγμή μπορούμε να την ξαναδούμε ή να κάνουμε συγκρίσεις με μελλοντικές εξετάσεις. Η εξέταση είναι ιδανική για όλους τους χρήστες φωνής όπως δασκάλους , καθηγητές , δικηγόρους, τραγουδιστές, πωλητές κα. Είναι τελείως ανώδυνη.


εξετάσεις κατάποση
  • Δοκιμασία κατάποσης ( μόνο με ειδικό ραντεβού )

Σημαντικός αριθμός συνανθρώπων μας ιδιαίτερα μεγάλης ηλικίας ή μετά από κάποια επέμβαση στην περιοχή του τραχήλου ή μετά από αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο ή λόγω άλλων νευρολογικών νοσημάτων εμφανίζουν δυσκολία στην κατάποση. Η δοκιμασία κατάποσης γίνεται με συνεργασία με ειδικό λογοπαθολόγο. Ο ασθενής ενδοσκοπείται και ταυτόχρονα σιτίζεται με τροφές διαφορετικής σύστασης . Με αυτόν το τρόπο βλέπουμε όλες τις φάσεις της κατάποσης , εντοπίζουμε που είναι το πρόβλημα του κάθε εξεταζόμενου και προτείνουμε στρατηγικές αντιμετώπισης. Επίσης αξιολογούμε τον κίνδυνο εισρόφησης που τυχόν υπάρχει και συμβουλεύουμε τους συγγενείς προκειμένου να μειώσουμε τον κίνδυνο πνευμονίας.  Η εξέταση μπορεί να γίνει στο ιατρείο για περιπατητικούς ασθενείς αλλά και κατ’οίκον.

Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Για τη διευκόλυνση σας μπορείτε να αφήσετε εδώ τα στοιχεία σας & θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν!

    Προσοχή! Η παρούσα εκδήλωση ενδιαφέροντος ΔΕΝ αποτελεί ραντεβού, για την επιβεβαίωση του ραντεβού θα περιμένετε δική μας επικοινωνία.

    ωρες ιατρειου
    Δευτέρα: 9:00  –  01:00  &  17:00  –  20:00
    Τρίτη: 9:00  –  01:00
    Τετάρτη: 9:00  –  01:00  &  17:00  –  20:00
    Πέμπτη: 9:00  –  16:00
    Παρασκευή: 9:00  –  01:00  &  17:00  –  20:00