ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΙΛΙΓΓΟΥ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ
Άγιιος Λουκάς ΩΡΛ

Διαγνωστική προσέγγιση διαταραχών ισορροπίας :

 • Βιντεονυσταγμογραφία

Τα μάτια είναι το παράθυρο για τον λαβύρινθο. Παρακολουθώντας τις οφθαλμικές κινήσεις μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για την λειτουργική απόδοση των λαβυρίνθων καθώς και τις μεταβολές που συμβαίνουν κατά την διάρκεια των κινήσεων του κεφαλιού. Η δυνατότητα καταγραφής και η κάμερα υψηλής ανάλυσης του εξοπλισμού που διαθέτουμε, μας επιτρέπουν να μην χάνουμε καμιά πληροφορία.


 • vHIT

Ότι πιο σύγχρονο στο χώρος της διάγνωσης του ιλίγγου. Βρίσκουμε γρήγορα και με μεγάλη ακρίβεια το ποσοστό λειτουργίας κάθε μεριάς του έσω ωτός και διαπιστώνουμε αν υπάρχει ανισορροπία μεταξύ τους. Μπορούμε επίσης να παρακολουθήσουμε την επιτυχία των θεραπευτικών πρωτοκόλλων που εφαρμόσαμε για την αιθουσαία αποκατάσταση. Είναι ασφαλές τεστ και εύκολα ανεκτό από τον ασθενή.


 • Προσδιορισμός υποκειμενικής καθέτου

Η εξέταση αυτή μας δείχνει την λειτουργία του κυστιδίου στο λαβύρινθο που με τη βοήθειά του καταλαβαίνει ο οργανισμός την βαρύτητα και έτσι μπορεί να εξασφαλίσει μια επιτυχημένη ισορροπία όποια θέση και να λάβει το σώμα μας.


 • Θερμικά τεστ

Είναι από τις πρώτες εξετάσεις που γίνονται για τον λαβύρινθο. Έχει εφαρμογή στις μέρες για διάγνωση τις ταλαντοψίας και την νόσου Meniere. Στην εξέταση αυτή ερεθίζουμε θερμικά τον λαβύρινθο και μετράμε την ανταπόκρισή του.


 • Ισορροπομετρία

Είναι μια σύγχρονη εξέταση που μας δίνει πληροφορίες για την λειτουργία των υποσυστημάτων που συμμετέχουν στην εξασφάλιση της ισορροπίας. Αυτά είναι ο λαβύρινθος και τα κέντρα ισορροπίας στο στέλεχος, η παρεγκεφαλίδα και το ΚΝΣ γενικότερα, η σωματοαισθητικότητα και τέλος η όραση. Τα διαγνωστικά τεστ που γίνονται είναι πάρα πολλά. Μπορούμε να υπολογίσουμε τον κίνδυνο πτώσης που είναι πολύ χρήσιμο για τις μεγάλες ηλικίες. Τέλος η πλατφόρμα ισορροπίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί  για επανεκπαίδευση της ισορροπίας μέσα από μια σειρά ασκήσεων που εκτελεί ο ασθενής.


 • Οφθαλμοκινητικότητα ( oculomotor tests )

Είναι μια σειρά από τεστ όπου βλέπουμε και καταγράφουμε τον τρόπο με τον οποίο κινούνται τα μάτια παρακολουθώντας διάφορους στόχους. Οι εξετάσεις αυτές μας δείχνουν πως επιτελούνται σύνθετες νευρολογικές λειτουργίες και την επίδραση των λαβυρίνθων σε αυτές. Επίσης μπορούμε να διαπιστώσουμε κεντρικές βλάβες (ΚΝΣ) που σχετίζονται μερικές φορές με ζάλη και διαταραχή ισορροπίας. 


Τα τεστ για την διαταραχή της ισορροπίας είναι πολυάριθμα και χρονοβόρα. στην πρώτη επίσκεψη γίνεται μια συνολική αξιολόγηση του προβλήματος και επιτελούνται τα τεστ 1ης γραμμής. Ανάλογα με την βαρύτητα και την πολυπλοκότητα του προβλήματος ενημερώνεστε για την αναγκαιότητα και άλλων συμπληρωματικών τεστ για τα οποία ορίζεται νέο ραντεβού. Αν έχετε παραπομπή από κάποιον συνάδελφο για κάποια συγκεκριμένη εξέταση θα πρέπει να ενημερώσετε όταν κλείσετε το ραντεβού σας. Αν η ζάλη ή ο ίλιγγος σας δεν είναι τόσο οξύς που να είναι η απαραίτητη η λήψη φαρμάκων είναι καλό τα κατασταλτικά του λαβυρίνθου με ΜΗΝ λαμβάνονται ένα 24ωρο πριν την εξέταση.

Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Για τη διευκόλυνση σας μπορείτε να αφήσετε εδώ τα στοιχεία σας & θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν!

  Προσοχή! Η παρούσα εκδήλωση ενδιαφέροντος ΔΕΝ αποτελεί ραντεβού, για την επιβεβαίωση του ραντεβού θα περιμένετε δική μας επικοινωνία.

  ωρες ιατρειου
  Δευτέρα: 9:00  –  01:00  &  17:00  –  20:00
  Τρίτη: 9:00  –  01:00
  Τετάρτη: 9:00  –  01:00  &  17:00  –  20:00
  Πέμπτη: 9:00  –  16:00
  Παρασκευή: 9:00  –  01:00  &  17:00  –  20:00