Scroll Top
ΤΥΜΠΑΝΟΤΟΜΗ
τυμπανοτομη

Τυμπανοτομή

Η τυμπανοτομή είναι μια μικροεπέμβαση κατά την οποία γίνεται μια μικρή τομή στο τύμπανο με τη βοήθεια χειρουργικού μικροσκοπίου προκειμένου να καθαρίσουμε την κοιλότητα του μέσου ωτός από υγρό ή κολλώδες έκκριμα το οποίο προκαλεί βαρηκοΐα αγωγιμότητας.

Πως γίνεται η επέμβαση;
Η εκκριτική ωτίτιδα είναι μια συχνή πάθηση της παιδικής ηλικίας. Μερικές φορές είναι απαραίτητο να προβούμε σε χειρουργική αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Η επέμβαση είναι η τυμπανοτομή και πολλές φορές συνοδεύεται με την τοποθέτηση σωληνίσκου αερισμού ώστε να εξασφαλίσουμε ιδανικές συνθήκες για την εξυγίανση του τυμπάνου. Η τυμπανοτομή στα παιδιά γίνεται υπό γενική αναισθησία και συνδυάζεται συνήθως με αφαίρεση των αδενοειδών εκβλαστήσεων ( αδενοτομή).

Μετά την επέμβαση
Μετά την επέμβαση λαμβάνουμε προφυλάξεις για αποφυγή εισόδου νερού στον ακουστικό πόρο για να μην προκληθεί κάποια επιμόλυνση του σωληνίσκου αερισμού. Ο σωληνίσκος συνήθως αποβάλλεται από το αφτί μέσα στον πρώτο χρόνο. Δεν προκαλεί κάποια ενόχληση. Ο ασθενής δεν καταλαβαίνει ότι έχει κάτι.