Scroll Top
ΣΚΟΛΙΩΣΗ ΡΙΝΙΚΟΥ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΟΣ
σκολιωση ρινικου διαφραγματος

Ρινικό διάφραγμα.

Γιατί να χειρουργήσω το ρινικό διάφραγμα;
Η επέμβαση αποσκοπεί στον ευθειασμό του σκολιού τμήματος του διαφράγματος, ώστε να αποκατασταθεί η συμμετρική και ευχερής ρινική αναπνοή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη ποιότητα ύπνου, ελάττωση του ροχαλητού και στην πιο ξέγνοιαστη αναπνοή στις καθημερινές δραστηριότητες. Επίσης κάποιοι ασθενείς βοηθιούνται με τις ρινικές εκκρίσεις, τους συχνούς πονοκεφάλους λόγω κακού αερισμού των παραρρινίων κόλπων και την όσφρηση.

Τι να συζητήσω με τον ιατρό μου στην επίσκεψη;
Στην επίσκεψη πριν το χειρουργείο μπορούμε να συζητήσουμε για τυχόν αισθητικές παρεμβάσεις αν το επιθυμεί κάποιος και για τυχόν συχνούς πονοκεφάλους, ροχαλητό και άπνοιες για να σχεδιάσουμε προσεκτικά το πλάνο μας, ώστε να έχουμε τα μέγιστα οφέλη.

Πως γίνεται η επέμβαση;
Γίνεται με γενική αναισθησία. Στο τέλος της επέμβασης τοποθετούνται στο εσωτερικό της μύτης ειδικοί νάρθηκες σιλικόνης, οι οποίοι αφαιρούνται σε 7 ημέρες. Η διάρκειά της επέμβασης εξαρτάται από την βαρύτητα και αν θα γίνουν και άλλες παρεμβάσεις πχ ιγμόρεια, ρινοπλαστική.

Μετά την επέμβαση.
Η ασθενής παραμένει για 1 ημέρα στην κλινική με ήπιο πωματισμό. Την επομένη γίνεται αφαίρεση του πωματισμού και στο σπίτι συνεχίζει με ρινοπλύσεις, αντιβίωση και απλά παυσίπονα αν τα χρειάζεται. Συνήθως δεν υπάρχει πόνος και πρήξιμο. Συνίσταται η αποφυγή της σωματικής άσκησης για 10 ημέρες. Στην εβδομάδα γίνεται έλεγχος στο ιατρείο και καθαρισμός. Μέσα στις επόμενες 2-3 εβδομάδες η αναπνοή απελευθερώνεται πλήρως.