Scroll Top
ΑΔΕΝΟΤΟΜΗ
αδενοτομη

Αδενοτομή
Τα κρεατάκια είναι λεμφικός ιστός στο πίσω μέρος της μύτης (ρινοφάρυγγας) που συμβάλλουν στην άμυνα του οργανισμού στα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού.

Πότε χρειάζεται αδενοτομή;
Μερικές φορές οι αδενοειδείς εκβλαστήσεις τόσο μεγάλες που αποφράσσουν το πίσω μέρος της μύτης και έτσι αναγκάζουν τους ασθενείς μας να αναπνέουν από το στόμα. Το πρόβλημα μπορεί να συνυπάρχει και με ροχαλητό και με άπνοιες. Τα κρεατάκια επίσης πολλές φορές είναι η κύρια αιτία των υποτροπιάζουσων ωτίτιδων της παιδικής ηλικίας, γιατί μπλοκάρουν την ευσταχιανή σάλπιγγα και κατ’επέκταση τον φυσιολογικό αερισμό της κοιλότητας του μέσου ωτός.

Πως γίνεται;
Με γενική αναισθησία.

Ποια είναι τα οφέλη από την επέμβαση;
Η άμεση βελτίωση της ρινικής αναπνοής και του ύπνου. Ελαττώνεται η συχνότητα των ρινίτιδων καθώς φεύγει μια εστία φλεγμονής. Το στόμα παραμένει κλειστό και το μικρό παιδί τρώει χωρίς να κουράζεται. Βοηθάει σε ορθοδοντικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με τη στενή άνω γνάθο. Η συχνότητα των ωτίτιδων μειώνεται και έτσι δεν κινδυνεύουμε να έχουμε μόνιμα προβλήματα με το τύμπανο και την ακοή.

Μετά την επέμβαση.
Δεν υπάρχει αξιοσημείωτος πόνος. Στιγμιαίες ενοχλήσεις αντιμετωπίζονται με απλό παυσίπονο. Συνίσταται αποφυγή σωματικής άσκησης και για τα παιδιά παραμονή στο σπίτι.